Klik hier voor vorige pagina blog

4 januari 2020

Nieuw lid KUP-11 

Binnen ons kunstenaarscollectief heten we per 1 januari een nieuw lid welkom: Simone Hakhoff. Simone is een bekende kunstenares uit Almere die voornamelijk schilderijen maakt met acrylverf op doek. Haar schilderijen zijn een combinatie van abstract en figuratief met een vleugje humor. Kleur is daarbij een belangrijk element. Simone doet als gastexposant al mee aan de expositie ‘Het gevoel van Flevoland’ in de Verbeelding in Zeewolde (te zien t/m 2 feb.).

12 december 2019

Gezellige opening HET GEVOEL VAN FLEVOLAND 

Zondag 8 december was in De Verbeelding in Zeewolde de gezellige opening van de nieuwste expositie van KUP-11. Ruim 60 mensen kwamen af op de kunstwerken van: Anne Graalman, Dorrith Hillenbrink, Esam al Wasete, Guda Boelens, Ingrid Los-Zentveld, Kitty van Dijk, Lies Resink, Marie-Therese van de Riet, Sonja Reedijk, Ton Ensink, Wil Fokke en gastexposanten: Simone Hakhoff, Fred van Welie en Martien Hoogebeen.

Voor een uitgebreider verslag en mooie foto’s: klik hier.

24 oktober 2019

Expositie “StEK – Rembrandt” 

Eén van onze leden doet op uitnodiging mee aan de expositie van StEK in Ermelo.

Kitty van Dijk maakte een schilderij van het hondje van de Nachtwacht. Op de Nachtwacht is het hondje op de achtergrond vaag aanwezig. Lekker enthousiast aanwezig, volgens Kitty. De littekens (een geschilderd en 1 letterlijk aanwezig) zijn een verwijzing naar de beschadiging van de Nachtwacht in het verleden.

Zie de flyer.

22 oktober 2019

HET GEVOEL VAN FLEVOLAND 

Van 8 december t/m 2 februari exposeert KUP-11 in De Verbeelding in Zeewolde met als thema ‘ Het gevoel van Flevoland ‘. De kunstenaars, inclusief drie gast-exposanten, hebben zich laten inspireren door dit thema en beelden hun gevoel uit in verrassend veelzijdige werken, van schilderijen en foto’s tot papierkunst.


De officiële opening is op zondag 8 december om 15.15 u. tijdens de ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’ en wordt verricht door Ben Huisman, directeur van Het Flevo-landschap. De entree is gratis en iedereen is hierbij van harte welkom. Tijdens het bezichtigen van de expositie wordt achtergrondmuziek op de piano verzorgd door Igna Geveke.


De afsluiting van de expositie is op zondag 2 februari van 15.00 tot 17.00 u. met een middag waarop de kunstenaars, musici, dichters en publiek elkaar in een informele sfeer ontmoeten. Er vindt een concert plaats door het Trio Triskel en dichters uit Zeewolde en Lelystad (de Dijkdichters) dragen gedichten voor die geïnspireerd zijn door de kunstwerken op de expositie. 

20 september 2019

Tour of Art

Het succesvolle jaarlijkse evenement ‘TOUR OF ART – Flevoland’ is dit jaar nog grootser dan vorige jaren; op maar liefst 17 locaties exposeren 65 kunstenaars! Het evenement vindt plaats in het weekend van 5 en 6 oktober. Op beide dagen zijn de locaties geopend van 12 tot 18 uur.
Vanuit KUP-11 zijn de volgende kunstenaars in LELYSTAD te bewonderen:

Ingrid Los-Zentveld      Wijkcentrum Zuiderzee – Zuiderzeelaan 101
Ton Ensink                   Rabobank Flevoland – Het Ravelijn 50

Voor meer informatie kunt u kijken op tourofartflevoland.nl

26 jaugustus 2019

Op naar de volgende expositie

Vandaag is de expositie ‘Vorm- & stormvast’ in het Provinciehuis beëindigd; aan alle mooie dingen komt een einde. Vanaf nu is onze focus op de volgende expositie met als thema ‘Het gevoel van Flevoland’. Deze wordt eind dit jaar gehouden in het paviljoen De Verbeelding in Zeewolde. Noteert u alvast de opening? Op dit blog en in onze nieuwsbrief volgt later de officiële uitnodiging met de agenda en meer informatie over de inhoud van de expositie.
 

16 jaugustus 2019

Nieuw lid KUP-11

Ingrid Los-Zentveld deed al mee als gast-exposant met de expositie ‘Vorm- & stormvast’ met twee prachtige collages, maar inmiddels in ze lid geworden van ons kunstenaarscollectief. Ingrid ’s grote passie is schilderen (zowel olieverf als acryl) en het maken van collages. Ze heeft voor beide disciplines diverse cursussen gevolgd en werkt vanuit haar gevoel en intuïtie. Haar stijl is divers, zonder vaste thema’s, ze laat zich inspireren door diverse onderwerpen waaronder oud-Egyptische kunst, maar ook de natuur, een tekst of zelfs een kleur kunnen als inspiratiebron dienen.


Ze is een welkome uitbreiding van onze club en de disciplines die we bestrijken. 

 

27 juli 2019

Druk bezochte opening in het Provinciehuis

Vrijdag 19 juli vond in het Provinciehuis in Lelystad de opening plaats van onze expositie ‘ Vorm- & stormvast ‘. Ruim 50 mensen waren toegestroomd en luisterden aandachtig naar o.a. weerman Robert de Vries (omroep Flevoland) die de opening verrichtte.
Op de expositie zijn werken te zien van de kunstenaars van KUP-11 en de gast-exposanten Ingrid Los-Zentveld en Gerrit  Koster.
De expositie is (op werkdagen) nog te bezichtigen tot 26 augustus. Zie de flyer verder op in dit blog.

Voor een uitgebreider verslag van de opening met foto’s klik hier
 

1 juli 2019

Expositie "StEK – architectuur & sculptuur"

Drie leden van KUP-11 doen op uitnodiging mee met een expositie van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief).

De opening van de expositie is op vrijdag 5 juli 17.00 u in Galerie van StEK; u bent van harte welkom. 

Zie voor meer informatie flyer.

13 juni 2019

Expositie "Vorm- & Stormvast"

Zoals eerder aangekondigd openen we binnenkort onze expositie in het Provinciehuis in Lelystad. We hebben dit keer gekozen voor een abstract thema: ’ Vorm- & stormvast ’. 

Naast de leden van KUP-11 nemen twee gast exposanten deel: Ingrid Los-Zentveld (Almere) en Gerrit Koster (Dronten). Hoewel het thema abstract is, is de invulling door alle kunstenaars heel divers; van abstract tot figuratief, van schilderijen tot beelden en papierkunst.  

Wij nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening op vrijdag 19 juli om 16.00 u. De opening zal verricht worden door de bekende weerman Robert de Vries.
De expositie is tijdens de openingsuren van het Provinciehuis te zien van 11 juli t/m 26 augustus.

Zie voor meer informatie onze flyer.

1 mei 2019

 

Carl Palm

 

Helaas hebben we afscheid genomen van een van onze leden: Carl Palm. Carl kon zijn drukke werkzaamheden in Den Haag niet meer combineren met het schilderen in clubverband en specifiek het maken van werken voor onze thema-exposities.

Als club nodigen we voor exposities tegenwoordig standaard enkele gast-exposanten uit. Enerzijds biedt dat de mogelijkheid om een gevarieerder aanbod in de exposities te bieden, anderzijds kan een dergelijke samenwerking ook weer leiden tot nieuwe leden.

 

4 maart 2019

Exposities 2019

We zijn dit jaar goed begonnen met de expositie ‘AFVAL OP ZIJN RETOUR’ in de Meerpaal. De expositie is begin vorige maand afgesloten en heeft veel bezoekers opgeleverd. Ook werden 2 werken verkocht. Inmiddels wordt door iedereen hard gewerkt aan nieuwe kunstwerken voor de volgende expositie: ‘VORM- & STORMVAST’ in het Provinciehuis in Lelystad. Zoals u ziet hebben we voor de afwisseling eens gekozen voor een meer abstract, vrij thema, wat ongetwijfeld zal leiden tot een grote verscheidenheid aan kunstwerken. De expositie vindt plaats in de zomermaanden en zal op vrijdag 19 juli worden geopend.  Noteert u deze datum alvast in uw agenda, over enige tijd volgt een volledige uitnodiging.

Aan het einde van het jaar is dan onze volgende expositie op een prachtige locatie: paviljoen De Verbeelding in Zeewolde. Ons thema is daar ‘HET GEVOEL VAN FLEVOLAND’. De opening is op zondag 8 december en ook hiervoor verschijn t.z.t. een uitgebreide uitnodiging.

17 december 2018

Geslaagde opening in de Meerpaal

Gisteren is onze expositie 'Afval op z'n retour' in Dronten geopend. Het was een gezellige bijeenkomst met enkele speeches, een gedicht van de Dijkdichters en live muziek. De expositie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Linda Dekker en cursisten van de Meerpaal Academie. Naast de leden van van KUP-11 is er ook een bijdrage van gast-exposant Rien Nijboer. De expositie is nog tot 6 februari te bewonderen tijdens de openingsuren van de Meerpaal.

Klik op <lees verder> voor een verslag met foto's.

26 oktober 2018

Uitnodiging expositie in de Meerpaal

Wij nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie ‘ AFVAL OP ZIJN RETOUR ‘ op 16 december a.s. om 15.00 uur in de Meerpaal in Dronten.

Ons kunstenaarscollectief, cursisten van De Meerpaal Academie en dichtersgroep De Dijkdichters slaan de handen ineen en exposeren over afval. Door de samenwerking is een zeer divers aanbod aan kunstwerken ontstaan met schilderijen, papierwerk, materiekunstwerken en gedichten.

Klik rechts op de flyer voor meer informatie

De expositie is te bezichtigen t/m 6 februari, kijk in het menu onder Exposities voor adres en tijden.

 

5 oktober 2018  

Tour of ART 2018 Lelystad

 

De ‘Tour of Art – Flevoland’ is het grootste evenement voor beeldende kunst in Flevoland. Het evenement vindt plaats in het weekend van 6 en 7 oktober. Er is kunst te bewonderen van ruim 50 Flevolandse beeldend kunstenaars op 14 locaties in Lelystad. Vanuit KUP-11 doen de volgende leden mee:

Marie Thérèse van der Riet

    

Maerlanthuis, Maerlant 8

                 

Sonja Reedijk

    

Maerlanthuis, Maerlant 8

 

Ton Ensink

   

mBeelden, Boeier 02-81

 

De locaties zijn zaterdag en zondag open van 12 tot 18 uur.
Voor meer informatie kunt u kijken op tourofartflevoland.nl

1 oktober 2018

 

Nieuw logo en verbeterde website

 

Zoals u al heeft kunnen zien heeft KUP-11 vanaf nu een nieuw logo. Het nieuwe logo oogt een stuk moderner en de kleurstelling refereert aan onze achtergrond; het groen komt van de polder en het blauw van het water eromheen.

Na afronding van het nieuwe logo zijn we nu bezig om onze website in een nieuw jasje te steken. Tijdens de verbouwing kan het zijn dat u tijdelijk oud en nieuw naast elkaar ziet of dat kortstondig een bepaalde functie niet werkt; wij vragen u begrip daarvoor. Het plan is dat eind oktober alles klaar is.

15 september 2018

 

Nieuw lid KUP-11

 

Als kunstenaarscollectief heten wij Sonja Reedijk als nieuw lid welkom bij de club. Sonja is een bekende kunstenares uit Dronten die ook zitting heeft in de Kunstraad Dronten.
Ze is vooral bekend door haar handgeschept papier en gebruik van natuurlijke materialen. Ze maakt zowel 2- als 3-dimensionale werkstukken. Kijkt u vooral in de Galerie voor een eerste indruk van haar werk. 
Het ledental blijft gelijk, doordat Marijke Kienhuis ons kunstcollectief helaas heeft verlaten.

2 september 2018

 

Expositie De Meerpaal/FlevoMeer Bibliotheek

 

In samenwerking met de Kunstraad Dronten exposeren op deze locatie onze leden Esam Al Wasete en Anne Graalman een aantal van hun werken. De expositie is te zien van 14 september tot 14 december.
·       Adres: De Rede 80-82, 8251 EX Dronten
·       Openingstijden:      Ma t/m vr 09.00 tot 17.00 uur
                                      Wo en vr 19.00 tot 20.30 uur
                                      Za van 10.00 tot 17.00 uur
  Voor meer informatie kunt u kijken op www.kunstraaddronten.nl

20 mei 2018

 

Succesvolle Expositie in Kampen

 

Van 7 april t/m 19 mei heeft KUP-11 in samenwerking met het Stadsarchief Kampen en Batavialand in de Stadskazerne te Kampen een expositie georganiseerd met als titel: ‘ KUNST BOVEN WATER ‘. 

Het thema van deze tentoonstelling was de IJsselkogge, een 15e-eeuws scheepswrak dat gevonden is op de bodem van de IJssel bij Kampen. Het wrak, van grote historische waarde, werd op 10 februari 2016 boven water getakeld en wordt momenteel bij Batavialand in Lelystad onderzocht en geconserveerd. Onze kunstenaars hebben hierover allen een of meerdere schilderijen gemaakt met heel verschillende invalshoeken (van het vergaan van het schip, de sonarbeelden van de ontdekking, tot de lichting en het conserveringsproces).

Lees verder>>  voor verslag met foto's.

Klik hier voor vorige pagina blog