6 september 2021

Expositie in stadhuis Lelystad  

Van 1 september t/m 31 oktober 2021 exposeert KUP-11 in de ontvangsthal van het stadhuis van Lleystad  met de expositie "Het gevoel van Flevoland".

Hier een kleine impressie.

 

23 november 2020

Expositie in Museum Nagele  

Van 3 december 2020 t/m 31 mei 2021 organiseert KUP-11 in samenwerking met kunstenaars van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) en gastexposant Trudi de Kreek, een unieke expositie in Museum Nagele onder de titel ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’.

Helaas is door de corona-pandemie deze expositie maar 2 weekenden voor het publiek geopend geweest.


Met het thema willen de 25 deelnemende kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen en beelden, als papierkunst en enkele kledingstukken. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Camille Claudel, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.  

Gastexposanten , website StEK ,  website Trudi de Kreek,  website museum Nagele

21 november 2020

Esam Al Wasete geeft gedichtenbundel uit 

Lelystad - Esam Al Wasete uit Lelystad, stadsdichter in Dronten, heeft een gedichtenbundel uitgegeven: 'Dromen zonder uitademen'.

Esam Al Wasete is wat men in de Renaissance een ‘Homo Universalis’ noemde. Hij is in 1989 afgestudeerd aan het ‘College of Fine Arts’ in Bagdad, de hoofdstad van zijn geboorteland Irak. 'Ik volgde daar opleidingen op het gebied van theater, schilderen en muziek. Ik heb in Irak 20 jaar opgetreden als drummer en als acteur. Ik schrijf gedichten die op een Arabische website staan. Schilderen doe ik zowel met olieverf als in gemengde technieken. Ik houd erg van abstract en portretten, maar schilder ook landschappen'.

Al Wasete is in 2003 naar Nederland gekomen. Eerst woonde hij in Dronten en sinds 2017 in Lelystad. 'Ik ben lid van kunstenaarscollectief KUP-11 en dichterskring De Dijkdichters. In oktober 2018 werd hij Stadsdichter van Dronten.

Zijn werk valt op door de prachtige (arabische) metaforen die hij gebruikt in zijn gedichten.

De gedichtenbundel 'Dromen zonder uitademen' is verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

5 juni 2020

Perspectief voor Posa  

18 en 19 juli wordt in theater Posa een verkoopexpositie gehouden om het theater financieel te steunen. Maar liefst 33 kunstenaars hebben werken ter beschikking gesteld zodat een mooie expositie kan worden ingericht en veel geld voor dit goede doel kan worden opgehaald. Diverse KUP-leden doen mee aan de actie die we dan ook van harte aanbevelen. Het theater is op de genoemde dagen open van 11.00 tot 18.00 uur en bevindt zich aan De Kempenaar 01-10 te Lelystad.

20 maart 2020

Expositie uitgesteld 

De hieronder aangekondigde expositie ‘De toppers van KUP-11’ is vanwege de Corona-uitbraak helaas tot nader orde uitgesteld. Zodra een nieuwe datum is gepland zullen we dat hier weer melden. Ondertussen wensen we u als lezer van het blog en al onze kunstenaars een goede gezondheid toe.

3 maart 2020

Expositie in de Flevomeer Bibliotheek 

Van 3 april t/m 28 mei exposeert KUP-11 in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad met als thema ‘De toppers van KUP-11‘. Onze kunstenaars tonen in de expositie hun beste werken van de afgelopen jaren, waarbij diverse thema’s, kleuren en afmetingen van werken voorbijkomen. Speciaal voor de tentoonstelling schreef stadsdichter Juul Baars een stadsgedicht. Dit is opgenomen in de expositie.
De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

28 februarii 2020

Ledenmutatie 

Per 1 maart voegen we weer een nieuw lid toe aan ons collectief. We heten van harte welkom: Eric Pasman, kunstschilder uit Lelystad. Eric Pasman schildert nog niet zo heel lang, maar kan gezien worden als een natuurtalent. Hij ontwikkelde een persoonlijke vitale beeldtaal; helder en gedurfd figuratief. Door felheid van licht en levendigheid ervaar je het verstrooiende plezier van de maker.  Helaas nemen we per dezelfde datum afscheid van Dorrith Hillenbrink. Dorrith was 9 jaar lid van ons collectief. We zullen haar missen.
Klik hier voor vervolg van de blog.