Kitty van Dijk. De mens, vooral het kind heeft de aandacht (werkzaam in het onderwijs). Deze aandacht moet gedeeld worden met de schilderkunst en het illustreren. Opleiding: Pedagogische academie en de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten. In het werk is veel aandacht voor de Textuur.

uit 2012 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Illusie/ Bataviahaven

2024

Illusie/ Bataviahaven

Kaarten

2023

Kaarten

Tuinpad en mijn hond

2023

Tuinpad en mijn hond

Roots in Blue 1

2022

Roots in Blue 1

Witte Waas (White Haze)

2022

Witte Waas (White Haze) 

Roots 3 Sterre van de Zee

2022

Roots 3 Sterre van de Zee

Zielzoekers

2020

-in de 20e eeuw veranderde de waardering van huwelijk en geluk in de samenleving.  Dit leidde tot scheidingen en een zoektocht naar een nieuwe partner. Met dit werk verwijs ik naar datingsites.  Inspiratie: portretten van Marlene Dumas die eind 20e eeuw wereldwijd bekend werd.  12 werken van 20 x 20 cm.

702

2020

Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw

Lichtbreuk 3

2019

gemaakt voor het thema 'Het gevoel van Flevoland'

Grass bends along

2019

gemaakt voor het thema Vorm- & Stormvast

Gouden Licht

2018

n.a.v. thema ' Afval op zijn retour'; inspiratiebron: de natuurlijke omgeving/ bos en lichtval

Fossils/Dutch history 5

2018

De IJsselkogge op de bodem van de IJssel.

Truly Dutch History 4

2016

Werk in het kader van een expositie n.a.v. het gelichte scheepswrak de IJsselkogge uit de 14e eeuw.  Titel: Truly Dutch History 4. Kitty gebruikte verschillende materialen zoals: hout, papier, stof, karton, acryl op doek. 

Sleets aan de stadsgracht

2017

Nostalgie met hedendaagse jeans erin verwerkt. 

Fall

2017

Inspiratie is Vivaldi Concerto nr.3 van de Vier jaargetijden.

Spring

2017

Inspiratie is Vivaldi concerto nr.1 van de Vier jaargetijden.

M/Jos

2017

"GENDER zit tussen je oren".

V/Jos

2017

"GENDER zit tussen je oren".

herinnering aan T.

2017

In opdracht gemaakt. De man zoals hij was, zijn werk, zijn sport, zijn liefdes.

Zeilen op Markermeer.

2015

Werk in het kader van: "Zicht op Nieuws" voor een expositie bij Omroep Flevoland die in oktober zal plaatsvinden. Titel: Zeilen op Markermeer. Gemengde techniek / acrylverf op gebruikt zeildoek op doek. Nieuwsitem Omroep Flevoland  24 september 2014:  Zeilers Dutch Match Cup positief over Lelystad. Verslaggever: Arend Dubbelboer. Mijn Inspiratie: de goede wind tijdens deze cup!     

Lucht boven Markermeer

2014

Lucht boven Markermeer. Gemengde techniek op zeildoek , bevestigd op doek.

Boom

2015

Gogyoshi Art Project 1. Boom. Dit schilderij wordt momenteel in Zuid Korea geëxposeerd. 11 maart 2011 heeft zich in Japan FUKUSHIMA een grote ramp afgespeeld. Door een beving, tsunami, ramp met de kerncentrale zijn er vele doden en gewonden gevallen. De Japanse dichter Taro Aizu, heeft daarover een tiental gedichten (gogyoshi) geschreven.In elke provincie kwam er beurtelings een expositie van het werk van de kunstenaars uit die provincie aangevuld met ander deelnemende kunstenaars uit het land. De eerste exposities waren in Lelystad, [2012] Wageningen, Amsterdam, Friesland en Kerkrade. GAP gaat internationaal en mijn werk reist mee! In 2014 in Munchen en Spanje en anno 2015  is het werk in het  het Haegeumgang Theme Museum in Zuid-Korea  te zien. De werken trekken aansluitend, gedurende een periode van ongeveer 1 jaar langs 7 plaatsen in Zuid-Korea. 

Bol

2015

Gogyoshi Art Project 2. Bol.  Dit schilderij wordt momenteel in Zuid Korea geëxposeerd. 11 maart 2011 heeft zich in Japan FUKUSHIMA een grote ramp afgespeeld. Door een beving, tsunami, ramp met de kerncentrale zijn er vele doden en gewonden gevallen. De Japanse dichter Taro Aizu, heeft daarover een tiental gedichten (gogyoshi) geschreven.In elke provincie kwam er beurtelings een expositie van het werk van de kunstenaars uit die provincie aangevuld met ander deelnemende kunstenaars uit het land. De eerste exposities waren in Lelystad, [2012] Wageningen, Amsterdam, Friesland en Kerkrade. GAP gaat internationaal en mijn werk reist mee! In 2014 in Munchen en Spanje en anno 2015  is het werk in het  het Haegeumgang Theme Museum in Zuid-Korea  te zien. De werken trekken aansluitend, gedurende een periode van ongeveer 1 jaar langs 7 plaatsen in Zuid-Korea.

After april

2015

In juni 2015 is dit werk tentoongesteld in het Haegeumgang Them Museum in Korea.

Zicht op Nieuws. Uitzicht. Hond geniet bij Batavia Haven

2015

Werk in het kader van de expositie 'Zicht op Nieuws' bij Omroep Flevoland. Titel: UITZICHT. Hond geniet bij Batavia Haven. Dit werk is gemaakt met acrylverf  op zeildoek en heeft een lengte van ongeveer 3 meter.  Mijn inspiratiebron is het nieuwsitem van 17 februari 2015: Levensgrote kunsthonden in het centrum van Lelystad.                   

Dreigende lucht boven landschap

2012

  In de polder zijn de luchten vaak heftig, de kleuren intens, de diepte oneindig. In dit werk is zo'n moment gevangen: met verf ( dik en aquarel) maar ook met gebreide stukken, jeans, kant, enz. Die zijn weer bewerkt zodat van een afstand een landschap te zien is en van dichtbij de textuur een interessant beeld geeft.